to tytuł warsztatów, w których uczestniczyli uczniowie klasy 7.  Zajęcia odbyły się w poznańskim Ogrodzie Botanicznym, który – jak się przekonali – warto odwiedzić nie tylko wiosną czy latem.

W pierwszej części, podczas zajęć w szklarni, uczniowie mieli okazję obserwować i odkrywać oraz szkicować  rośliny, których owoce czy nasiona wykorzystywane są w kuchni. Następnym punktem była niezwykle ekscytująca zabawa polegająca na rozpoznawaniu po zapachu aromatycznych przypraw pochodzących z odległych zakątków świata  (przy zamkniętych oczach rzecz jasna). Clou programu okazało się przygotowanie pachnących ozdób choinkowych. Powstawały prawdziwe artystyczne perełki.

img-20191205-wa...
img-20191205-wa0014 img-20191205-wa0014
img-20191205-wa...
img-20191205-wa0013 img-20191205-wa0013
img-20191205-wa...
img-20191205-wa0011 img-20191205-wa0011

cała galeria >>>