to tytuł warsztatów, w których uczestniczyli uczniowie klasy 7.  Zajęcia odbyły się w poznańskim Ogrodzie Botanicznym, który – jak się przekonali – warto odwiedzić nie tylko wiosną czy latem.

W pierwszej części, podczas zajęć w szklarni, uczniowie mieli okazję obserwować i odkrywać oraz szkicować  rośliny, których owoce czy nasiona wykorzystywane są w kuchni. Następnym punktem była niezwykle ekscytująca zabawa polegająca na rozpoznawaniu po zapachu aromatycznych przypraw pochodzących z odległych zakątków świata  (przy zamkniętych oczach rzecz jasna). Clou programu okazało się przygotowanie pachnących ozdób choinkowych. Powstawały prawdziwe artystyczne perełki.

img_20191205_08...
img_20191205_083456 img_20191205_083456
img_20191205_08...
img_20191205_083550 img_20191205_083550
img_20191205_08...
img_20191205_085110 img_20191205_085110

cała galeria >>>